ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Τσίπουρο διπλής απόσταξης

Προϊόν διπλής απόσταξης σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα. Παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Τσίπουρο διπλής απόσταξης

ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:

Ντεμπίνα 100%

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ:

Ντεμπίνα Ζίτσα (ύψος 700μ.)
Μέσα Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου
Η σταφυλομάζα μετά τη διαδικασία της ζύμωσης τοποθετείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες κι ακολουθεί αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία. Κατά τη διαδικασία της δεύτερης απόσταξης, γίνεται διαχωρισμός σε τρία κλάσματα κεφαλή-καρδιά και ουρά, όπου και απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγουμε την «Ψυχή της Ντεμπίνας». Το απόσταγμα παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο, οπότε και μας δίνει το παλαιωμένο τσίπουρο.
Πλούσιο πυκνό άρωμα εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδιού και κανέλας. Βελούδινη αίσθηση στο στόμα πλαισιωμένη απο αρώματα βανίλιας και εσπεριδοειδών.
Μέσα Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου
Η σταφυλομάζα μετά τη διαδικασία της ζύμωσης τοποθετείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες κι ακολουθεί αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία. Κατά τη διαδικασία της δεύτερης απόσταξης, γίνεται διαχωρισμός σε τρία κλάσματα κεφαλή-καρδιά και ουρά, όπου και απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγουμε την «Ψυχή της Ντεμπίνας». Το απόσταγμα παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο, οπότε και μας δίνει το παλαιωμένο τσίπουρο.
Πλούσιο πυκνό άρωμα εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδιού και κανέλας. Βελούδινη αίσθηση στο στόμα πλαισιωμένη απο αρώματα βανίλιας και εσπεριδοειδών.
served-icon
Τυριά / Ηπειρώτικες πίτες / Ηπειρώτικα πιάτα (Πίνεται σαν απεριτίφ στην αρχή και ως ντεζέρτ στο τέλος κάθε γεύματος)
Στην ίδια κατηγορία
ZITA