ΒΟΡΟΙΝΟΣ ΟΙΝΟΣ

Ημίξηρος ή Ημίγλυκος

Επιτραπέζιος Οίνος, σε τρεις παραλλαγές ημίξηρου τύπου Λευκού-Ροζέ-Ερυθρού και Ημίγλυκου Ροζέ, το καθένα σε συσκευασία ασκού των 5, 10 και 20 Λίτρων. Οι διάφορες ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά, με προσθήκη επιλεγμένου μύκητα σε δεξαμενές inox και με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Στη συνέχεια αναμιγνύονται για να επιτευχθούν τα τελικά χαρμάνια. Δροσερά και φινετσάτα τα κρασιά που κυκλοφορούν σε ασκό στην κατηγορία του Βοροινού, συναγωνίζονται επάξια τα εμφιαλωμένα κρασιά και θεωρούνται από τους φανατικούς τους φίλους σαν το καλύτερο ελληνικό κρασί σε ασκό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ημίξηρος ή Ημίγλυκος

ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Πολυποικιλιακός οίνος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:

Ντεμπίνα, Ροδίτης, Βλάχικο, Μπεκάρι και Αγιωργίτικο

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ:

Ντεμπίνα Ζίτσα (μοναστήρι )(ύψος 700μ.), Βλάχικο & Μπεκάρι, Αγιωργίτικο (Νεμέα), Ροδίτης
Ντεμπίνα τέλος Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου, Βλάχικο και Μπεκάρι πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Αγιωργίτικο και Ροδίτης τέλος Σεπτεμβρίου
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες.
Εντυπωσιακά και φινετσάτα αρώματα λευκών και κόκκινων φρούτων δίνουν δροσερά και στρογγυλά κρασιά με αρμονία αρωματικών εντάσεων και ισορροπημένη οξύτητα.
Ντεμπίνα τέλος Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου, Βλάχικο και Μπεκάρι πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Αγιωργίτικο και Ροδίτης τέλος Σεπτεμβρίου
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες.
Εντυπωσιακά και φινετσάτα αρώματα λευκών και κόκκινων φρούτων δίνουν δροσερά και στρογγυλά κρασιά με αρμονία αρωματικών εντάσεων και ισορροπημένη οξύτητα.
served-icon
Μικρά πλατώ και ηπειρώτικες πίτες / Ψάρια, οστρακοειδή, θαλασσινά / Πουλερικά / Τυριά / Ζυμαρικά
Στην ίδια κατηγορία
Skip to content