Οίνος Λευκός Γλυκός
καταταξη: Υπέρ όψιμος τρύγος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ντεμπίνα 100%
Εσοδεία: 2019
1º έτος εμφιάλωσης: 2022
αμπελωνεσ:
Αμπελώνες σε πλαγιές με υψόμετρο 550 -600 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, με Νοτιοδυτική έκθεση.
Το κλίμα δέχεται την επίδραση των ανέμων του Ιονίου πελάγους και είναι εύκρατο με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.
Τα εδάφη είναι κυρίως πετρώδη ασβεστολιθικά, άγονα, επικλινή με καλή αποστράγγιση.
Τα σταφύλια από την ποικιλία Ντεμπίνα αφήνονται να υπερωριμάσουν πάνω στο κλήμα. Γλευκοποιούνται και οινοποιούνται σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η ζύμωση είναι αργή και η παλαίωση στο βαρέλι διαρκεί περίπου δύο χρόνια.
Χρυσαφή χρώμα. Αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκου ροδάκινου. Λιπαρό στο στόμα με γλυκό υπόβαθρο και χαρακτηριστική οξύτητα.
Αποθήκευσης: 18ο C
Κατανάλωσης: 8-10ο C
Λιπαρά κίτρινα τυριά
Φρούτα
Ως επιδόρπιο, μόνο του.