Παλαιωμένο Ηπειρώτικο Τσίπουρο
Ποικιλιακή σύνθεση: Ντεμπίνα 100%
Εσοδεία: 2016
1º έτος εμφιάλωσης: 2020
αμπελωνεσ:
Αμπελώνες σε πλαγιές με υψόμετρο 550 -600 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, με Νοτιοδυτική έκθεση.
Το κλίμα δέχεται την επίδραση των ανέμων του Ιονίου πελάγους και είναι εύκρατο με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.
Τα εδάφη είναι κυρίως πετρώδη ασβεστολιθικά, άγονα, επικλινή με καλή αποστράγγιση.
Η σταφυλομάζα μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης οδηγείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες όπου διεξάγεται αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία.
Κατά την διαδικασία της απόσταξης γίνεται διαχωρισμός του αποστάγματος σε τρία κλάσματα: κεφαλή, καρδιά και ουρά. Απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται η «Ψυχή της Ντεμπίνας».
Το απόσταγμα ωριμάζει σε βαρέλι Γαλλικής δρυός για έξι χρόνια, ενώ είναι απαραίτητη η αλλαγή του βαρελιού όταν απαιτείται.
Έντονο κεχριμπαρί χρώμα. Γεμάτο στόμα, με ελαφρά γλυκιά επίγευση και αρώματα εσπεριδοειδών, αρμονικά πλαισιωμένα με τα αρώματα του βαρελιού.
Ξηροί καρποί
Αποξηραμένα φρούτα
Σκούρες σοκολάτες
Ως επιδόρπιο, μόνο του.