Παλαιωμένο Ηπειρώτικο Τσίπουρο
Ποικιλιακή σύνθεση: Ντεμπίνα 100%
Εσοδεία: 2021
1º έτος εμφιάλωσης: 1999
αμπελωνεσ:
Αμπελώνες σε πλαγιές με υψόμετρο 550 -600 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, με Νοτιοδυτική έκθεση.
Το κλίμα δέχεται την επίδραση των ανέμων του Ιονίου πελάγους και είναι εύκρατο με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.
Τα εδάφη είναι κυρίως πετρώδη ασβεστολιθικά, άγονα, επικλινή με καλή αποστράγγιση.
Η σταφυλομάζα μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης οδηγείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες όπου διεξάγεται αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία.
Κατά την διαδικασία της απόσταξης γίνεται διαχωρισμός του αποστάγματος σε τρία κλάσματα: κεφαλή, καρδιά και ουρά. Απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται η «Ψυχή της Ντεμπίνας».
Παλαίωση του αποστάγματος σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Κεχριμπαρένιο χρώμα με πλούσιο πυκνό άρωμα εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδιού και κανέλας.
Βελούδινη αίσθηση στο στόμα, πλαισιωμένη με αρώματα βανίλιας και σοκολάτας.
Ξηροί καρποί
Μους σοκολάτας
Αποξηραμένα φρούτα (μπανάνα, αχλάδι, ανανάς, μήλο)
Ως επιδόρπιο, μόνο του.