Οίνος ροζέ ξηρός αφρώδης
καταταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Ήπειρος
Ποικιλιακή σύνθεση: Βλάχικο, Μπεκάρι 80% Ντεμπίνα 20%
Εσοδεία: 2021
1º έτος εμφιάλωσης: 2009
αμπελωνεσ:
Αμπελώνες σε πλαγιές με υψόμετρο 550 -600 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, με Νοτιοδυτική έκθεση.
Το κλίμα δέχεται την επίδραση των ανέμων του Ιονίου πελάγους και είναι εύκρατο με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.
Τα εδάφη είναι κυρίως πετρώδη ασβεστολιθικά, άγονα, επικλινή με καλή αποστράγγιση.
Ένας συνδυασμός των τριών γηγενών Ηπειρώτικων ποικιλιών. Μετά την έκθλιψη των σταφυλιών ο μούστος παραμένει με τα στέμφυλα για λίγες ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές για την παραγωγή του οίνου βάσης. Η δεύτερη αλκoολική ζύμωση πραγματοποιείται σε αυτόκλειστες ανοξείδωτες δεξαμενές (methode Charmat) κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Παραμονή με τις οινολάσπες για 3 περίπου μήνες για έξτρα πολυπλοκότητα και δομή.
Ελκυστικό ροζέ χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Έντονα και φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων, με τον χαρακτήρα του umami στο στόμα.
Οι λεπτές φυσαλίδες του δίνουν κομψότητα, νεύρο και φρεσκάδα
Αποθήκευσης: 18ο C
Κατανάλωσης: 6-8ο C
Λευκά κρέατα με απαλές σάλτσες
Γλυκά τυριά (παρμεζάνα, παλαιωμένο γκούντα)
Κρέμες συνοδευόμενες με γλυκά του κουταλιού (κυδώνι, φράουλα, κεράσι)
Πίτσες και ζυμαρικά με ντομάτα
Ντοματόσουπα
Φρουτοσαλάτες